Hvorfor skal DU se teater?

Når jeg siger til mine jævnaldrende venner at jeg skal ud og se teater er det tit nogle blandede reaktioner der kommer. De fleste af dem har fået forståelse for hvorfor det er jeg er så vild med netop teater, skuespil og ballet. Men hvorfor er det så godt, og hvorfor bør du som måske aldrig har set det, tage ind og se teaterstykker?

For mange så er teater en kedelig affære hvilket jeg også godt kan forstå. For mig tog det også lige et par gange inden jeg helt kom ind i det og begyndte at være så glad for det som jeg er nu. Det er dog en helt anden oplevelse end fx at tage ind og se en film. Det er meget mere livligt og du får en større helhedsoplevelse. Det foregår i nuet og du er bundet til at skulle følge med for at få det hele med, ikke ligesom en film hvor du kan leje eller købe filmen senere hen hvis du lige misser en scene eller to. Når det hele foregår i nuet og det ikke blot er en optagelse som bliver spillet igen giver det også noget varians i hvordan forestillingerne forløber sig. Der kan altid ske fejl og situationer hvor der lige glemmes en linje eller lignende. Det gør også at man rigtig tit vil se noget der egentlig ikke var meningen, men er en redning på en fejl der blev begået som giver noget helt unikt til historien hvilket til tider er helt fantastisk at opleve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *